PENJALIŠTA U BAŠKI

Na samom jugu otoka Krka dolazimo u Bašku, raj koji svake godine između ostalih outdoor ljubitelja privlači i na tisuće penjača iz cijele Europe.

Baška trenutno nudi pet penjačkih lokacija do maksimalno deset minuta vožnje od centra naselja, od kojih svaku krasi potpuno različit tip vapnenca što čini posjet ovoj lokaciji još zanimljivijim. Posjet Baški, bilo da je riječ o vrhunskom penjaču ili penjaču početniku sigurno će ispuniti sva očekivanja.

Iz godine u godinu povećava se fond smjerova i lokacija pa je tako današnja brojka, koja i dalje raste, dosegla velikih 178 sportskih smjerova i 5 dugih sportskih smjerova koji su jedinstveni na širem području cijele županije.

Sva penjališta i pristupni putevi do njih redovno se održavaju i zbog toga ova lokacija nikada “ne izlazi iz mode”.

Uživajte u svakom gibu!

BAG

Kao kameniti čuvar, penjalište Bag nadgleda kompletan Bašćanski zaljev i omogućuje najživopisnije fotografije penjanja u ovom kraju. Bijele ploče s malim oštrim ljuskicama posebnost su ovog penjališta. Iako je po izboru smjerova jedno od manjih penjališta svakako je vrijedno posjeta i uživanja u pogledu.  Po završetku penjanja svakako preporučamo kružnu planinarsku turu s posjetom mrgaru na Ljubimeru.

Zahtjevnost penjališta: 4a - 6b

Najduži smjer: 27 m 

Makismalan broj kompleta: 12

BELOVE STENE

Penjalište Belove stene pruža mogućnost penjanja po raznim vremenskim uvjetima, u svako doba dana, tijekom cijele godine. Važno obilježje ovog penjališta je da ima više sektora, a svaki sektor nudi drugačije stijene i različit stil penjanja. Zato je namijenjen svima, od početnika do iskusnih penjača.

Zahtjevnost penjališta: 4a - 6c

Najduži smjer: 36 m

Maksimalan broj kompleta: 12

PORTAFORTUNA

Penjalište Portafortuna, uz najveći izbor smjerova,najposjećenije je penjalište na otoku Krku. Volite li penjanje po pločama uz korištenje samo trenja ili volite visiti u previsu, ovo penjalište, s najvećim brojem mjesrova, zadovoljit će sve vaše apetite. Zbog dobre opremljenosti, lijepih linija i ugode pri penjanju, penjači često ovdje postavljaju osobne rekorde.

Zahtjevnost penjališta: 4a - 8a

Najduži smjer: 33 m

Maksimalan broj kompleta: 14