Otok Krk

Mediteranska outdoor destinacija po mjeri svakoga

Savršena oaza pozitivne energije za ljubitelje aktivnog odmora

Pobjeći od svakodnevice, uživati u prirodi, napuniti baterije i naučiti nešto novo savršen je recept za idealan odmor.

Gdje? Na otoku, naravno.

Kojem? Jedinom zlatnom na Jadranu, otoku Krku.


Krk nosi naziv Insula Aurea još iz antičkog doba zbog svoje blage mediteranske klime, povoljnog geografskog položaja te savršene raznolikosti prirodnih, povijesnih i kulturnih ljepota.

Otok Krk nalazi se točno na pola puta između Ekvatora i Sjevernog pola, presijeca ga 45. paralela i prvi je jadranski otok koji ćete susresti prilikom dolaska sa sjevera, što znači da je i najbliži srednjoj Europi.

Krk je idealna destinacija za sve koji žele iskoristiti prednosti odmora na otoku, a istovremeno izbjeći duga putovanja jer do njega možete zrakom direktno u zračnu luku ili kopnom preko Krčkog mosta. S Krka možete vrlo brzo i do susjednih otoka: Cresa, Lošinja i Raba.
Krk se naziva i oazom pozitivne energije. Znaju to dobro ljubitelji aktivnog odmora. Blaga mediteranska klima s fascinantnih 2500 sunčanih sati godišnje i sezonom kupanja od travnja do listopada, idealna je za aktivan odmor tijekom cijele godine. Dinamična konfiguracija terena pruža se od sjeverozapada prema jugoistoku. Ovdje se izmjenjuju pitome drage i uvale duž 200 kilometara obale, plodna vinorodna polja, guste šume submediteranske vegetacije, goli krš te mjesečevi krajolici i uzvisine s kojih se pružaju nezaboravni pogledi. Sve to omogućuje raznoliku outdoor ponudu i širok raspon aktivnosti različite zahtjevnosti i intenziteta. Za outdoor entuzijaste i rekreativce po cijelom je Krku uređena mreža pješačkih i biciklističkih staza: od lakših šetnica uz obalu do dužih i zahtjevnijih staza kroz unutrašnjost.

Nagradite se za naporan rad, istražite skriveno krčko blago, otkrijte bogatu povijest, osjećajte se poput krčkih knezova Frankopana i počastite svoje nepce tradicionalnim krčkim jelima i autohtonom vrbničkom žlahtinom. Povedite sa sobom i najmlađe te se zabavite uz mnoštvo sadržaja i usluga prilagođenih djeci.

Ugodite sebi i počnite pomicati vlastite granice. Upoznajte zlatni otok u svako godišnje doba.

Pogledajte video

Baška

Prepoznatljiva outdoor pozornica za savršen aktivni odmor

Saznajte više

 

Dobrinj

Grad raznolikosti kao muzej na otvorenom

Saznajte više

 

 

Grad Krk

Grad povijesti i nevjerojatne kulturne baštine

Saznajte više

Malinska

Idealan spoj hrastove šume i pomorske baštine

Saznajte više

Omišalj/Njivice

Neotkrivene ljepote malih mediteranskih mjesta

Saznajte više

Punat

Pitomo mediteransko mjesto koje krase plavozeleni kontrasti

Saznajte više

Vrbnik

Kolijevka glagoljaštva i vrhunskog vina

Saznajte više