Pješačenje

Šetnja najljepšim otočnim stazama kroz krajolik koji oduzima dah

Zlatni otok Krk jedna je od najboljih destinacija za poklonike pješačenja i planinarenja. Kombinacija mora i krša, gradova i sela, maslinika i vinograda, uz miris mediteranskog raslinja i stada ovaca koje znatiželjno proviruju s pašnjaka, pruža poseban doživljaj.

Na Krku vas očekuje razgranata mreža pješačkih i planinarskih staza različitih duljina, vrsta i težine, koje prate obalu otoka ili pak presijecaju zanimljivu unutrašnjost.

Preko 300 km obilježenih staza zaintrigirat će vas da se uputite na svoju pješačku avanturu. Na vama je da odaberete rutu koja odgovara vašoj tjelesnoj formi i interesima i krenete u istraživanje prirode.

Hodati na Krku možete tijekom cijele godine, ne zaboravite adekvatnu odjeću i obuću i dovoljno tekućine. Osim same rekreacije, upoznajte povijest, kulturu, floru i faunu otoka te doživite nevjerojatnu raznolikost koja vam je nadohvat ruke.

 

DOGAĐANJA

Turistički djelatnici za vas su pripremili brojna događanja koja uključuju šetnju prirodom uz upoznavanje bogate kulturne baštine otoka

Kalendar događanja

USLUGE

Pridružite se vođenim pješačkim i planinarskim turama i provedite nezaboravan dan u društvu ljubitelja prirode.

Saznajte više